Arbetslagsdeklarationen

Arbetslagsdeklaration åk. 8 Vt-11


Årskurs 8 består av 67 elever, 32 flickor och 35 pojkar. Arbetslaget består av åtta pedagoger varav fem har haft årskursen sedan åk 4. Vi fem är även mentorer.


Mentorgrupperna har ca.13 elever och är intakta sedan åk. 4.


Årskursen fördelas i 3 (A, B, C) och 4 (1,2,3,4) arbetsgrupper. I A, B, C- grupperna skiftas elevsammansättningen år ifrån år, för att stimulera eleverna till att kunna samarbeta med många olika personer och förebygga att varje enskild elev fastnar i en ”roll”. När de lämnar Katarina Norra ska de ha arbetat med och lärt känna alla sina klasskamrater.


Vi arbetar på att skapa goda långvariga relationer mellan personalen och eleverna så väl som eleverna sinsemellan.


Vi som arbetslag arbetar långsiktigt med målet inställt på elevernas fortsatta studier efter grundskolan. Vi är här för att ge dem tillgång till kunskaper och ge dem verktyg till fortsatt lärande i framtiden.


Vi utgår ifrån varje elevs individuella förutsättningar och förmågor. Vi har höga förväntningar på våra elever och stor tillit till deras kapacitet. De elever som har lätt för att lära får större utmaningar och de som har svårt får mer stöd och hjälp. Vi anser att ingen är stöpt i samma form, var och en är unik.


I arbetet fokuserar vi, för att sporra till vidareutveckling, mer på vad som går bra än på det som blir fel. Motgångar ser vi som en del av lärandet. Vi vet också att alla har bra och dåliga perioder i livet, bra och dåliga dagar.


Vi försöker hela tiden hitta olika arbetsformer för att fånga elevernas intresse och engagemang. Vi tar intryck från vår omvärld, från kultur och forskning samt framförallt eleverna själva för att kunna möta eleverna i deras verklighet. Exempel på detta är arbetsformen som grundar sig i dataspel, med olika ”levels” (nivåer). Tillsammans med eleverna har vi valt att arbeta i korta men intensiva temaperioder då det ordinarie schemat bryts upp och hela dagarna ägnas helt till temaarbetet, med tydlig början och tydligt slut.


Vi arbetar gärna ämnesövergripande, eftersom vi strävar efter att få våra elever att se helheter och att förstå sammanhang.

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0